Lenny & de wespen

Welkom op onze discografie-pagina, met info bij de cd’s: de singles uit de albums, opname-info en andere weetjes.

EP HOUTEKIET

(eigen beheer – 2005)

We namen deze EP op in het toenmalig boerderijtje van Anton Walgrave in Tielt-Winge. Anton zat achter de knoppen. Fijne dagen! We speelden wat onbesuisd maar gingen ervoor. Intussen is dit plaatje een collector’s item. De kleine oplage van 750 stuks was snel uitverkocht.

1 – Houtekiet
2 – Kou van jou
3 – Grote mond
4 – Duizendpoot
5 – Bescheiden feest
6 – Trouwen
7 – Allerheiligen

 

CD Eet van mij

(2006 – AMC/LC Music)

We werkten bij deze cd echt vanuit de groep. Dirk Blanchart volgde het op als producer en Peter Bulckens zat aan de knoppen in studio The Groove (Schelle). Cutting Edge vond dit debuutalbum “Grote klasse”. Focus Knack had het over “Spitse rocksongs met geschifte beeldtaal”. Boudewijn de Groot zei over deze cd in de Gazet van Antwerpen: “Ik vind ze erg goed. Eindelijk nog ’s een nieuw Nederlandstalig geluid uit Vlaanderen.” Enkele maanden later mochten we als gasten van De Groot aantreden op de Nekka-Nacht in het Sportpaleis. 🙂
“Eet van mij” was CD van de week op Radio 2. Singles “Meneertje Nee”, “Goed in niksen” en “Zo zot” (cover van “Les Playsboys” van Jacques Dutronc) belandden in de Radio2-playlist. Radio 1 draaide “Houtekiet” en “Vreemde straten”.

De foto’s bij de cd werden gemaakt door Guy Kokken in het intussen afgebroken zwembad van Leuven Centrum.

1 – Als de nacht
2 – Niks (azzek u ni heb)
3 – Wat vrouwen willen
4 – Meneertje Nee
5 – Soms verlang ik naar jou
6 – Tot alles is gedaan
7 – Goed in niksen
8 – Zo zot
9 – Houtekiet
10 – Vreemde straten
11 – Zij komt niet terug
12 – Grote mond
13 – De klerenkleptomaan

Koop deze cd

 

CD GEEN HELDEN MEER

(2008 – LC Music)

Waar “Eet van mij” een echte groepsplaat was, vertrokken vanuit het repetitieproces, is “Geen helden meer” een echte studioplaat geworden, met  studiomuzikanten als Mario Goossens op drums en Patrick Steenaerts als producer die de arrangementen maakte en heel wat mee inspeelde. Opgenomen in studio On the Moon in het landelijke Drongen onder leiding van Jan Chantrain.
Eerste single “Het zit erin (het moet eruit)” werd opgepikt door Radio 1 en stond weken op de tweede plaats in hun Vox-lijst. Tweede single “Als het kan” draaide mee op Radio 1 maar werd vooral een hit op Radio 2. Verder draaide Radio 1 de titelsong van het album en het lied “Solano”, Radio 2 speelde het liedje “Als je wil dan kan je gaan”. We stelden de cd voor in Het Depot in Leuven.

1 – Het zit erin (het moet eruit)
2 – Als het kan
3 – Ik kom naar huis
4 – Rust!
5 – Weer een dag voorbij
6 – Als je wil dan kan je gaan
7 – Geen helden meer
8 – Allerheiligen
9 – Waar is mijn vriend?
10 – Solano
11 – Gouden tijd
12 – Dat jij de ware bent

Koop deze cd

 

CD ZIN

(2017 – Wesp/Coast to Coast records)

Terug naar het begin! Na al die jaren begon het weer ter kriebelen om vanuit de band te werken en een nieuwe cd op te nemen. Naast Lenny zijn ouwe getrouwen Steven Vervaet en Andries Boone van de partij. De ritmesectie is nieuw met Mathias Moors op bas en Bert Huysentruyt op drums. Heel fijn opnameproces met Luc Weytjens in zijn afgelegen ToneKitchen-studio in Kerkom. Eerste single “Jij” belandde intussen al op 2 compilatie-cd’s. De volgende singles “Einde van de rit” en “Hey Marie” haalden de Vlaamse Top 10.

1 – Comeback
2 – Einde van de rit
3 – Jij
4 – Ik doe niet meer mee (feat. Jan De Wilde)
5 – De zin van dit bestaan
6 – Dansen is een medicijn
7 – Hey Marie
8 – Verzekeringsblues (feat. Stoomboot)
9 – Festival
10 – (ss)
11 – Elke dag

Koop deze cd